Anton Jezovšek (glava), člani Lutkovnega gledališča Svobode I Hrastnik (trup), restavrator: Miran Prodnik: Kmetica/Babica

Ženski lik marionete je sestavljen iz glave (v – 13 cm) in posameznih delov trupa. Lasje so iz rafije, oblikovani v vozel. Trup je standarden, z gibljivimi sklepi in nogami, ki se podaljšujejo v polškornje. Roke so pobarvane belo. Marioneta je kostumirana v originalne kose oblačil: belo spodnjo srajco iz tankega platna, stisnjeno okoli vratu, v pasu in v zapestjih; čez srajco ima prepasan vzorčast predpasnik v sivih odtenkih. V vitrini VII predstavlja kmetico. V predstavi Rdeča kapica, 2006, je imela vlogo babice. Za to priliko so ji lutkarji izdelali očala iz žice in ji odvezali predpasnik. Na glavo so ji poveznili čepico iz belega platna.

ID

510:TRB;0001243

Naslov

Kmetica/Babica

Predmet

Lutka

Avtorji

Anton Jezovšek (glava), člani Lutkovnega gledališča Svobode I Hrastnik (trup), restavrator: Miran Prodnik

Materiali

les, rafija, tekstil

Klasifikacije

etnologija

Tehnike

rezbarjenje

Mere

- H: 53 centimeter;

Ključne besede

lutka

marioneta

gledališče

zbirka lutk 12

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.