Franc Pogorelc: lončen pekač z ročajem

Uporabljal se je za peko kruha v krajih z odprtimi ognjišči. (Istra, Dalmacija, del krasa in Primorska) Na razžarjenem ognjišču se odgrebe žerjavico in vloži krušno testo. S pekačem se testo prekrije, pekač se zopet prekrije z žerjavico.

ID

;0000004

Predmet

lončen pekač z ročajem

Avtorji

Franc Pogorelc

Čas nastanka

1961

Materiali

glina

Klasifikacije

IV.C.2., ROKODELSTVO IN OBRT, HIŠNA DELAVNOST (VI.C.1), LONČARSTVO (VI.B.4.)

Tehnike

ročno izdelan

Mere

lončen pekač - H: 15 centimeter; premer 29 cm | ročaj - H: 15 centimeter

Zbirka

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.