SI

/

EN

Sanja Jurca Avci: Uršula / Prostor v prostoru

Slovenski gledališki inštitut

Medinstitucionalna razstava / 02.07.2019 - 05.08.2019

Slovenski gledališki inštitut in TAM-TAMova Ulična galerija Vas vljudno vabita na odprtje razstave Sanja Jurca Avci: Uršula / Prostor v prostoru, ki bo v torek, 2. julija 2019, ob 17. uri v TAM-TAMovi Ulični galeriji na prostem na Vegovi ulici v Ljubljani. Razstava bo na ogled do 5. avgusta 2019.

 

 

URŠULA
(Howard Barker)
SNG Drama Ljubljana, 2000/01, režija: Janez Pipan
scenografija: Sanja Jurca Avci

 

Uršula je zgodba velikih dimenzij, ki jih je režiser Janez Pipan želel tudi na odru ljubljanske Drame. Že samo ustvariti prepričljivo ladjo sredi morja, močvirje in samostanske zidove je za scenografa lep izziv, menjava teh prizorišč pa še toliko večji. Oblikovala sem torej neko osnovo – klančine, ki so soustvarile prostor za vsa prizorišča. Tej osnovi dodani elementi – »ladja«, scenski element, ki je moral nositi trinajst žensk; projekcija viharnega neba (tiste dni tehnološki dosežek); samostanske stene v dveh različnih konfiguracijah za zunanjost in notranjost samostana – pa so oder definirali v posamezna prizorišča.

Sanja Jurca Avci

 

Sanja Jurca Avci je arhitektka, ki se ukvarja s pripovedovanjem zgodb v prostoru. Na področju scenografije in oblikovanja razstav deluje tudi mednarodno (V. Britanija, Irska, Turčija). Pri svojem delu uživa v izražanju vsebine s pomočjo vseh vizualnih izraznih sredstev in v iskanju tiste točke, v kateri oblikovani prostor kar najbolje izrazi določeno vsebino. Za njeno delo so značilni zadržanost, ljubezen do barv ter plastenje pogledov in pomenov.

 

Izvirni kolaži za predstavo Uršula so kot del pregledne razstave Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 na ogled v Narodni galeriji do 8. septembra 2019. Na razstavi je predstavljenih prek 220 del več kot 70 snovalcev odrskega prostora – gre za prvi celostni pregled slovenske scenografije, ki prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in na zgodovino gledališča na naših tleh. Lepo vabljeni!

– + –

Prostor v prostoru
SANJA JURCA AVCI
Uršula
2. 7. – 5. 8. 2019

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut
Koprodukcija: Slovenski gledališki inštitut
Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji podpira Tektonik kraft pivovarna.

TAM-TAM Ulična galerija na Vegovi ulici v Ljubljani je umetniška galerija na prostem, ki raznovrstnim umetnikom ponuja prostor za izražanje, mimoidočim pa nenadejan umetniški utrinek.

 

– + –

 

Razstavo Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 je pripravil Slovenski gledališki inštitut v sodelovanju z Narodno galerijo. Postavitev konstrukcije je potekala ob tehničnem sodelovanju SNG Opera in balet Ljubljana.

Informacije

Naslov:

Mestni trg 17, 1000 Ljubljana

Telefon:

+386 1 241 58 00

E-pošta:

slogi@slogi.si

Spletna stran:

http://www.slogi.si

Odpiralni čas

Ponedeljek

09:00 - 16:00

Torek

09:00 - 16:00

Sreda

09:00 - 16:00

Četrtek

09:00 - 16:00

Petek

09:00 - 16:00

Vstopnina

Ni podatka