SI

/

EN
Muzejski informacijski sistem Galis/Museums

Muzejski informacijski sistem Galis/Museums

Informacijski sistem Galis je najbolj razširjen program za vodenje muzejske dokumentacije v Sloveniji, ki ga uporablja več kot 60 slovenskih muzejev in galerij, pa tudi že prvi uporabniki v tujini.

Uspešnost programa se kaže v številnih zadovoljnih uporabnikih, razloge za uspeh pa lahko pripišemo celovitosti programa, rednim nadgradnjam, enostavni uporabi in - kar je morda najbolj pomembno - prvovrstni podpori za uporabnike, ki je na voljo vsak dan.

Dodatne informacije

Če potrebujete dodatne informacije o programu Galis in drugih naših storitvah ali bi želeli, da vam pripravimo ponudbo za vašo ustanovo, smo vam z veseljem na voljo na spodnjih povezavah.

Telefon: +386 590 550 30

E-pošta: info@semantika.si

Spletna stran: http://www.semantika.si

Pomoč za uporabnike programa

Telefon: 0590 550 30

E-pošta: support@semantika.eu

Namizna aplikacija

Informacijski sistem za kulturne ustanove

Celovit program za vsa področja dela: osem med seboj povezanih modulov

Redne nadgradnje programa

Prvovrstna uporabniška podpora

Objava podatkov v sistem Museums z enim klikom

Več kot 70 uporabnikov v štirih državah

Varnostno kopiranje

Popolna varnost vaših podatkov

Možnost izdelave varnostnih kopij podatkovne baze in multimedijskih datotek

Dodatna storitev samodejnega varnostnega kopiranja podatkov

Samodejno šifriranje podatkov

Takojšnja obnova podatkov v primeru izgube

Spletna/mobilna platforma

Enostavna objava podatkov

Enostavna objava podatkov na splet in v mobilne aplikacije

Vtičnik za objavo zbirk na lastni spletni strani

Muzejska spletna stran in muzejske mobilne aplikacije

Hitro in cenovno ugodno

Galis

Namizna aplikacija Galis

Program Galis je sestavljen iz osmih modulov, ki v celoti pokrivajo poslovanje muzeja in so popolnoma povezani med seboj: Zbirke, Restavrator, Mediateka, Dokumentacija, Pedagoške aktivnosti, Knjižnica, Arhiv in Museums. Vsaka licenca vključuje vse module programa.

Vsak modul je mogoče uporabljati samostojno, lahko pa se enostavno poveže z drugimi deli programa. Delo vam lajšajo še zmogljiv iskalnik, prilagodljivi izpisi, možnost izdelave varnostnih kopij ter možnost objave podatkov na splet in v mobilne aplikacije z enim samim klikom.

Program Galis dopolnjuje vrsta povezanih storitev, ki vključujejo sistem za samodejno varnostno kopiranje podatkov, objavo zbirk na lastni spletni strani ter celovito predstavitev na spletu in v mobilnih aplikacijah.

Za obračunavanje vseh naših storitev uporabljamo sistem mesečne naročnine, ki prinaša manjši in predvidljiv mesečni strošek ter vključuje vzdrževanje in pomoč uporabnikom. Cena posamezne licence je odvisna od skupnega števila najetih licenc, vedno pa vključuje tudi popravke in redne nadgradnje programa.

Varnostno kopiranje podatkov GalisBackup

Galis Backup je spletna storitev, ki omogoča samodejno in sistematično izdelovanje varnostnih kopij Galisove podatkovne baze in multimedijskih datotek njihovo varno hrambo v Microsoftovih podatkovnih centrih in enostavno obnovo podatkov v primeru njihove izgube. Varnostne kopije se hranijo na več fizično oddaljenih, varnih lokacijah in so vam na voljo vselej, ko jih potrebujete.

Storitev Galis Backup vključuje redno intervalno varnostno kopiranje podatkov na oddaljeno lokacijo ter 1 TB prostora na strežniku. Podatki se varnostno kopirajo dvakrat tedensko ob vnaprej določenem času. V primeru izgube podatkov njihovo kopijo prejmete takoj po ponovni vzpostavitvi strežnika.

Museums

V letu 2007 smo z odprtjem Spletne galerije kulturnim ustanovam ponudili možnost predstavitve svojega dela širši javnosti. Spletno galerijo smo v letu 2010 preoblikovali v Museums.si, ki kot del platforme Museums muzejem in galerijam omogoča enostavno objavo podatkov na splet in v mobilne aplikacije.

Objava podatkov je zelo enostavna, saj jih iz programa Galis objavite z enim klikom, spremembe pa so na spletu vidne takoj. Tistim, ki Galisa ne uporabljajo, je namenjen naš spletni urejevalnik.

Vsi objavljeni podatki so predstavljeni tudi v mobilnih aplikacijah za različne naprave in platforme, ponujamo pa tudi mobilne aplikacije, prilagojene za en muzej. Preko posebnega vmesnika so lahko objavljene zbirke prikazane še na vaši spletni strani, ne da bi jo bilo zaradi tega potrebno spreminjati.

Objava podatkov na splet in v mobilne aplikacije

Vsi podatki, ki jih objavite na splet, so vidni na spletnih portalih Museums.SI, Museums.EU in Museu.ms ter v pripadajočih mobilnih aplikacijah. V kolikor uporabljate vtičnik za objavo zbirk na svoji spletni strani, se podatki o zbirkah in predmetih osvežujejo tudi tam.

Če se odločite za našo muzejsko spletno stran in muzejske spletne aplikacije, pa se podatki samodejno prikazujejo tudi tam - ne da bi bilo za to potrebno dodatno delo.

Vtičnik za objavo zbirk na lastni spletni strani

Preko programa Galis lahko zbirke oz. predmete objavite na splet. Objavljeni podatki so prikazani na spletnih straneh Museums in v mobilnih aplikacijah. Da bi omogočili hkratno objavo teh zbirk tudi na spletni strani vašega muzeja, smo razvili vtičnik, ki zbirke, objavljene na Museums.si, prikaže tudi na vaši domači spletni strani.

Vtičnik je sestavljen iz nekaj vrstic programske kode, ki jih je potrebno vstaviti na želeno mesto na vašo spletno stran. Takšna rešitev lahko muzeju prihrani veliko dela, časa in stroškov - z njegovo uporabo se namreč izognete pripravi zbirk za objavo, spremembam na spletni strani ter lastnemu razvoju storitve.

Prikaz zbirk na spletni strani je mogoče celostni podobi spletne strani prilagoditi s spreminjanjem pisav, barv in velikosti slik.

Muzejska spletna stran

V kolikor bi želeli vašo spletno stran popolnoma prenoviti, vam lahko novo pripravimo tako, da bo neposredno vgrajena v sistem Galis. S tem boste prihranili veliko dela, saj lahko uporabite vse, kar ste v program že vnesli.

Prednosti takšnega sistem vključujejo lasten dizajn spletne strani ter direktno integracijo zbirk, razstav, dogodkov in drugih vsebin, ki ste jih že vnesli in objavili, s čimer prihranite ogromno časa. Urejanje podatkov poteka preko Galisa in spletnega urejevalnika Museums. Vsak podatek, ki ga vnesete v Galis/Museums in objavite, bo tako samodejno viden tudi na vaši spletni strani, brez dvojnega dela v ločenih sistemih.

Muzejske mobilne aplikacije

Sistem Galis/Museums omogoča enostavno objavo podatkov tudi v mobilne aplikacije. Vse informacije, objavljene v sistemu Museums, lahko enostavno predstavimo na različnih platformah in napravah, tako da lahko odslej tudi vi z mobilnimi aplikacijami privabite nove obiskovalce, hkrati pa jih uporabite za trženje digitalnih vsebin.

Izdelamo vam mobilne aplikacije za pametne telefone iPhone in Android ter tablični računalnik iPad.

Aplikacije vključujejo prikaz aktualnih razstav, dogodkov in pedagoških programov, zbirk in predmetov, virtualnih razstav, člankov ter informacij o muzeju (predstavitev, kontaktni podatki, odpiralni čas, vstopnina, lokacija in navodila). Mobilno napravo je mogoče uporabiti tudi kot avdio vodnik.

V razvoju so tudi dodatne funkcionalnosti, ki vključujejo možnost prodaje vstopnic in digitalnih vsebin (fotografije, publikacije, …).