Na tri kolesa, s sedežem in naslonjalom, z železnim kovanim podnožjem, lesenimi kolesi s kovanimi platišči. Pleteno naslonjalo (šibje) in lesen sedež, pleten spodnji del (za noge), ki je prekrit z usnjeno prevleko, med sedežem in spodnjim delom je predel prekrit s platnom naravne barve. Prevleki pritrjeni na pleteno podlago z dvajsetimi kovanimi žebeljčki, okrasno oblikovan - stružen lesen ročaj. Zadnji kolesi premera 45cm z leseno pesto in 10-imi naperkami iz hrasta ali jesena, sprednje kolo premera 35 cm, 10 naper pesto okrasno oblikovano. Sedež za hrbet in roke - naslonjalo iz šibja, po robovih slamnata kita, dno leseno.

ID

GMJ;E-0000566

Predmet

voziček

Čas nastanka

konec 19. stoletja ali iz okoli leta 1905

Materiali

železo, les hrasta ali jesna, šibje

Klasifikacije

voziček

Tehnike

ročno delo

Mere

celotni vozek - H: 90 cm; W: 50 cm; L: 105 cm; | dno - W: 30 cm; D: 24 cm; L: 45 cm; | ročaj - D: 3 cm; L: 39,5 cm; | sprednje kolo - premer: 35cm | zadnji kolesi - premer: 45cm

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.