SI

/

EN

Atelje Galerija

Atelje Galerija s svojim delovanjem povezuje sodobne vizualne umetnike in oblikovalce na različnih ustvarjalnih področjih ter pomaga ustvarjati kulturni utrip v privlačnem, zgodovinskem delu mestnega jedra Ljubljane. Profil Galerije je mozaik izbrane ustvarjalne scene umetnikov, ki so z njo povezani od začetka njenega delovanja, in tistih, ki so se ji pridružili pozneje. Namenjena je predstavitvi avtorjev in obveščanju zainteresirane javnosti, kot svoje poslanstvo pa razume podporo in zastopstvo mladih izvirnih ustvarjalcev, katerih razvoj še dodatno spodbuja prek virtualnega prodajnega mesta.

Atelje Galerija, ki ima svoje prostore v slikoviti stavbi na desnem bregu Ljubljanice, na Gallusovem nabrežju, je bila ustanovljena leta 1998. Njen program je bil najprej osredotočen na dve sorodni sferi ustvarjalnosti: arhitekturo oz. oblikovanje in likovno oz. vizualno umetnost – slikarstvo, kiparstvo in fotografijo. Slavojka Akrapovič je v svoje arhitekturne projekte pogosto vključevala posamezne umetniške izdelke različnih umetnikov. Z odprtjem Galerije je vzpostavila povezavo med dvema aspektoma svojega dela – med načrtovanjem in oblikovanjem prostora, pohištvenih kosov in vrtov ter umetnostjo.
V dvajsetih letih delovanja se je v galerijskih prostorih in tudi izven zvrstilo več kot šestdeset razstav ter instalacij umetniških in oblikovalskih del, tako samostojno kot tudi v okviru večjih kulturnih dogodkov v prestolnici.
Leta 2008 se je arhitekturni atelje preselil na drugo lokacijo in Atelje Galerija je tako postala prodajna galerija, ki se prizadeva uveljaviti na trgu sodobne vizualne umetnosti in edinstvenega oblikovanja.

Informacije

Naslov:

Gallusovo nabrežje 29, 1000 Ljubljana

Telefon:

014213450

E-pošta:

galerija@ateljegalerija.si

Odpiralni čas

Ponedeljek

11:00 - 19:00

Torek

11:00 - 19:00

Sreda

11:00 - 19:00

Četrtek

11:00 - 19:00

Petek

11:00 - 19:00

Vstopnina

Ni podatka

Muzej ponuja

Trgovina

Živali dobrodošle