SI

/

EN

Ogledni depo v Soteski

V depoju Soteska je deponirana zbirka vozil, ki kot celota večinoma nima neke širše sporočilne vrednosti. Vsak predmet zase je obiskovalcu lahko zanimiv, a v celoti gledano jih veže bolj ali manj le en skupni imenovalec. Ta je, da gre za predstavnike vozil, ki jih razen vpreg, muzeološko niti ni možno obdelati. Zato bo ta ogledni depo kot tak tudi ostal.

Se bo pa zbirka vozil v depoju nenehno izmenjevala in dopolnjevala. Ko se bo pristopilo k realizaciji muzejske postavitve zgodovine cestnega prometa na Slovenskem in se bodo najznačilnejši predstavniki vprežnih vozil iz depoja prestavili na stalno razstavo, bodo s tem odstopili svoje mesto kakšnemu drugemu vozilu iz muzeja v Bistri ali depoja v Borovnici – morda pa tudi kakšni novi pridobitvi.

Zbirko v depoju Soteska bomo, upajmo kmalu, ravno tako še povečali. S postavitvijo skladiščnih regalov se bodo kapacitete deponiranja bistveno povečale, saj bo s tem omogočeno skladiščenje v dveh etažah. Če bodo na razpolago sredstva, bodo lahko vprežna vozila in njihov razvoj tudi bolj natančno predstavljena in vsebinsko obdelana.

Vsekakor pri obstoječi razporeditvi ne bo dolgo ostalo, saj bomo ob pomanjkanju prostora v Bistri že v najkrajšem možnem času depo prisiljeni še napolniti z novimi predmeti iz zbirk Tehniškega muzeja Slovenije. Upamo, da tudi v zadovoljstvo obiskovalcev.

Odprto od 27. aprila do 30. septembra.

Informacije

Naslov:

Soteska, 8351 Straža

Telefon:

+386 7 384 51 88

E-pošta:

info@tms.si

Spletna stran:

www.tms.si

Odpiralni čas

Nedelja

14:00 - 19:00

Vstopnina

Odrasli

1,5 EUR

Otroci

1,3 EUR

Študenti

1,3 EUR

Upokojenci

1,3 EUR

Skupine

1,3 EUR