SI

/

EN

konSekvence = Galerija Velenje / Fragmenti možnega ekosistema

Velenje Gallery

Temporary exhibition / 07.03.2023 - 25.03.2023


konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost bo v vseslovenskem projektu konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema združila razstave, performanse, delavnice, konferenco, pogovore in pester spremljevalni program, ki bo ves marec potekal v Cukrarni ter na lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.


Mladinski center Velenje je od leta 2019 partner v projektu konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom pri soustvarjanju trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. S konS ≡ moduli – serijami kulturno-umetniških in izobraževalnih prireditev s področja sodobne raziskovalne umetnosti – želijo občinstvo spodbuditi k spremljanju ustvarjalnega raziskovanja umetne inteligence, robotike, prihodnosti hrane, življenja v vesolju, biotehnologije, bioinženiringa, ekologije in raznih možnih tehnologij ter kritičnega vrednotenja tehnologij, znanosti in napredka v odnosu do družbe in prihodnosti sveta. Iščejo vzporednice med ljudmi, živalmi, rastlinami in drugimi vrstami, tako pa ustvarjajo bolj etično in trajnostno prihodnost, ki bi oblikovala boljšo družbo.


V Velenju se konSekvencam pridružujemo z razstavo sodobne raziskovalne umetnosti v Galeriji Velenje. Med 7. in 25. marcem 2023 bomo s predstavitvijo izbranih umetniško-raziskovalnih projektov odprli kritični pogled na presečišče znanosti, tehnologije in družbe. Razstavo konSekvence ≡ Galerija Velenje so ustvarili Stefan Doepner, Nejc Trampuž, Dorotea Dolinšek, Saša Spačal, Kaitlin Bryson in drugi.


Dopolnile jo bodo delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, predavanje Saše Spačal, glasbeni performans Eralda Bernocchia in voden ogled razstave.


Razstava bo na ogled do 25. marca 2023.


Information

Address:

Titov trg 5, 3320 Velenje

Phone:

+386 3 897 68 40

E-mail:

info@galerijavelenje.si

Opening hours

Tuesday

10:00 - 18:00

Wednesday

10:00 - 18:00

Thursday

10:00 - 20:00

Friday

10:00 - 18:00

Saturday

10:00 - 13:00

Admission

No information