SI

/

EN

Biti učenec/student v Habsburški monarhiji” / "Being a Student in the Habsburg Monarchy".

Slovenski šolski muzej je na mednarodni konferenci, ki jo je 18. in 19. maja 2017 v Zagrebu pripravil Hrvaški inštitut za zgodovino (Hrvatski Institut za povijest) sodeloval s prispevkom

“Biti učenec/student v Habsburški monarhiji” / "Being a Student in the Habsburg Monarchy".

Branko Šuštar (Ljubljana): Can “Blaže and Nežica” be Images of Elementary School Pupils in Slovenian Lands in the 19th Century? / Sta lahko Blaže in Nežica podobi osnovnošolskega učenca v slovenskih deželah v 19. stoletju?

Na konferenci so sodelovali zgodovinarji in pedagogi s Hrvaške ter bližnjih držav Slovenije, Srbije, Italije, Avstrije, Nemčije, Madžarske, pa tudi iz Rusije in s temo o Bosni in Hercegovi tudi strokovnjak iz Japonske.

Ob  konferenci so v Pompejanski dvorani" Instituta pripravili tudi razstavo: "Biti učenik u Hrvatskoj u dugom 19. stoljeću"

Več na spletni strani:

http://histedu.isp.hr/conference-being-a-student/

 
Program:

http://histedu.isp.hr/histedu/wp-content/uploads/2015/07/Preliminary-Programme1.pdf 

Information

Address:

Plečnikov trg 1, 1000 Ljubljana

Phone:

+386 1 251 30 24, +386 31 299 676

E-mail:

solski.muzej@guest.arnes....

Opening hours

No information

Spoštovani obiskovalci! Obveščamo vas, da bo znaš muzej zaradi gradbenih del do nadaljnjega (september) zaprt za obiskovalce. Iskreno se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za razumevanje. Dear visitors! We would like to inform you that the museum will be closed for visitors until further notice due to construction works. We sincerely apologize and thank you for your understanding.

Admission

Adults

2 EUR

Children

1 EUR

Students

1 EUR

Pensioners

1 EUR

Families

4 EUR