Foto - Atrlier R. Verderber: razglednica Ribnica

Razglednica z motivom Ribnice - pogled na glavno ulico, ki jo je Francka poslala sestri Mariji Marolt Maribor Badlova ul.12. Vsebina: Ljuba moja sestra! Prav lepa Ti hvala za dopisnico. Dobila sem jo v Ribnico ni jo je mož prinesel. jaz sem doma od 7. t. m. Stanujem pa pri Jožefovi ženi, njega ni doma je šel z domi. Mislim, da ostanem do 26. - 27. t. m. da gram še k sv. Ani na Božjo pot. Sem se obljubila že pred 2 leti. Jože stanuje v Ribnici in tam kjer je križ + je hiša. Ima prav čedno in prijazno stanovanje. Obrnjejo j ena vrt, da je mirno. Otroke imam pri sebi. Oh veš, da bi jaz pa Tebe imela prav rada, da bi se reva vsaj malo odpočila. Sprajmi prav lepe Če boš kdaj prišla pa mi takoj srčne pozdrave Tvoja sestra Francka piši, da bom vedela. Godec Enako Te tudi pozdravlja Jožetova žena Angela Marolt

ID

;0000659

Predmet

razglednica Ribnica

Avtorji

Foto - Atrlier R. Verderber

Čas nastanka

leto 1930

Klasifikacije

ZBIRANJE IN ZBIRKE GRADIVA (vprašalniki, ankete, etnološki atlasi, karte) (I.D.), NASELJE IN NJEGOVA ZGODOVINA (zemljiška razdelitev, urbanizacija, migracija, razmejitev, gospodarski in družbeni razvoj naselij) (II)

Mere

razglednica - W: 13,7 centimeter; L: 8,6 centimeter

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.