ANCIENS ETABLISSEMENTS PIEPER HERSTAL BELGIUM BREVETE S G D G PATENTET JAN 12 1909 MODEL (?) 88 (?) SHORT * - * MODELE 1912, BAYARD

Malokalibrska puška PIEPER BAYARD M 1912

Valjasta cev je do dolžine 47,3 cm enakomerno debela, v zgornjem delu pa se močno razširi. V tem delu je bil nameščen mehanizem, ki pa je skoraj v celoti izgubljen. Zadnji merilec ima obliko majhne vdolbine na vloženi prečni pravokotni ploščici. Muha je ozka in podolgovata. Na cevi je napis: ANCIENS ETABLISSEMENTS PIEPER HERSTAL BELGIUM BREVETE S G D G PATENTET JAN 12 1909 MODEL (?) 88 (?) SHORT * - * MODELE 1912. Na znački delavnice je konjenik s sulico, pod njim je napis BAYARD. Na levem delu cevi je ob merku vtisnjeno: R s kronico / A s peterokrako zvezdico, nato puščica, P. L. 22. C – 30672. 13; na odebeljenem delu cevi je še enkrat A s peterokrako zvezdico in pod njim puščica. Na spodnjem delu cevi je vtisnjena številka 55020. Ščitnik je novejši, krajši od prvotnega. Kopito je obito s kovino. Na levi in desni strani oblesja je vzorec mreže. Na pločevini kopita vrezano W / MM / L.

ID

PMPO;KZG-0005411

Naslov

Malokalibrska puška PIEPER BAYARD M 1912

Predmet

puška

Čas nastanka

1. polovica 20. stoletja

Materiali

kovina - železo, orehovina

Klasifikacije

športna puška, lovska puška

Mere

celotna dolžina - L: 99 cm; | cev - L: 60,7 cm;

Ključne besede

strelno orožje

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.