neznani avtor: barvni dia

Na poti prve jugoslovanske / slovenske alpinistične odprave v Himalajo - na Trisul, goro treh vrhov (kot Triglav) leta 1960 (16.3.-3.8.1960). Sedem članov odprave je potovalo z ladjo iz Reke do Bombaja (Mumbaj), nato z vlakom in drugimi prevoznimi sredstvi, iz Gwaldama pa peš proti Trisulom s 120 nosači in dvemi Šerpami. Na posnetku mornarji posadke na ladi Velebip in trije člani odprave v skupinskem posnetku v pristanišču na Reki?, Hrvaška, pred odhodom proti Indiji. Na levi v rdeči črtasti majici in kratkih hlačah novinar Zoran Jerin, spredaj 2. z leve sedi v modri srajci s kravato alpinist Marjan Keršič - Belač, 3. z desne (kaže hrbet, v beli spodnji majici) alpinist Aleš Kunaver?, 16.-20. marec 1960.

ID

745:LJU;MKB-0000121

Predmet

barvni dia

Avtorji

neznani avtor

Čas nastanka

16.-20.3.1960?

Klasifikacije

ladje, novinarji, šport - alpinizem - alpinisti, šport - alpinizem - himalajske odprave, šport - alpinizem - odprava na Trisul, mornarji

Mere

- leica

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.