Aleš Kunaver: barvni diapozitiv

Tretja jugoslovanska / slovenska alpinistična odprava v Himalajo - na Anapurno (7938 m) v Nepalu, 14.8-16.12.1969. Na posnetku je prikazana nesreča, ki jo je odprava doživela na poti čez Indijo na cesti pri Panipatu (pred New Delhijem), z enim od svojih dveh Imvejevih kombijev, ko so se ponoči zaleteli v voz, naložen z drvmi. Nesrečo so sicer imeli tudi z drugim kombijem. Ob poškodovanem kombiju stoji Kazimir Drašlar, desno fotografira Franc Štupnik-Cicko? Kombi so nato spravili v New Delhi, člani odprave pa se odpeljali od tam v Katmandu, razen dr. Tineta Martinčiča, ki je zaradi poškodbe kolena moral odleteti domov. Glej: Himalaja, rad te imam (Jerin Z.), ČGP Delo 1978, str. 18-19.

ID

745:LJU;KA-0004596

Predmet

barvni diapozitiv

Avtorji

Aleš Kunaver

Čas nastanka

14.8-16.12.1969

Klasifikacije

šport - alpinizem, cestni promet, avtomobili, transport, prometne nesreče, šport, tovornjaki, šport - alpinizem - alpinistične odprave, šport - alpinizem - alpinisti, šport - alpinizem - himalajske odprave, šport - alpinizem - odprava na Anapurno

Mere

- leica

Museums.SI

© 2018 Semantika d.o.o.

Informacije

Spletna stran Museums.SI uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljamo statistiko obiska. Z nadaljevanjem uporabe strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobnejše informacije in možnost izklopa piškotkov najdete v razdelku Informacije.