SI

/

EN

Poletne ustvarjalne delavnice za otroke

Center sodobnih umetnosti Celje

Delavnica / 08.07.2024, 09:00 - 12:00

Otroke prijazno vabimo, da svoje poletne počitniške dni preživijo kreativno v Centru sodobnih umetnosti v družbi umetnic mentoric!
Na tedenskih sklopih ustvarjalnih delavnic, ki spremljajo aktualne razstave v Galeriji sodobne umetnosti in Likovnem salonu, imajo najmlajši priložnost, da skozi igro in raziskovanje spoznavajo vizualne medije, likovne tehnike in vsebine, ki so značilni za sodobno umetniško ustvarjanje.


Program


8. 7.–12. 7. 2024
Risovid
Galerija sodobne umetnosti, 9.00 – 12.00


Zemljevide prostorov, živalskega in rastlinskega sveta ali dogajanj na nekem območju lahko ilustriramo na različne načine. Lahko so v pravilnem razmerju, lahko pa si jih zastavimo čisto po svoje in ustvarjamo zemljevide domišljijskih pokrajin ali tem, ki nas zanimajo. Na večje formate papirja bomo ilustrirali domiselne zemljevide, iskali bomo povezave med njimi in z njihovo pomočjo predstavili svoje ustvarjalne svetove.
Mentorica: Nea Likar


15. 7.–19. 7. 2024
Živo zelena (PRIJAVE ZAPOLNJENE)
Galerija sodobne umetnosti/mesto/mestni park, 9.00 – 12.00


Na delavnici bomo sodelovali z naravo. Vsak dan bomo obiskali eno lokacijo, kjer je izpostavljeno obilje narave ali obratno – njeno umanjkanje. Razmišljali bomo, kaj pomeni živeti z naravo, kateremu ugodju se moramo odpovedati, da jo obvarujemo, in kaj pomeni živeti v mestu. Vsak dan se bomo skušali bolj povezati z naravo, jo podrobno opazovati in čim bolje začutiti. Svoja opažanja bomo beležili v skicirke, nato pa v likovni tehniki akvarela ustvarjali svoje podobe. Zadnji dan bo sledila razstava naših izsledkov in ustvarjalnih izdelkov.
Mentorica: Damjana Brumec


5. 8.–9. 8. 2024
Umetniške »igrarije«
Umetniška četrt Celje (Gosposka ulica/Na okopih), 9.00-12.00


V tednu delavnice v Umetniški četrti Celje se bomo igrali z zgodbami, ki jih bomo spoznali v tem ustvarjalnem atriju in v umetniških ateljejih, ter jih združevali v inovativen vizualni jezik.
Pripovedovanje zgodb in ilustracijo bomo uporabili na tri načine: pri izdelavi namizne igre, pri ustvarjanju »flip book-a« in v skupni knjigi brez besed. Ob tem bomo spoznavali prvine več likovnih zvrsti in se neizmerno zabavali.
Mentorici: Nea Likar in Nuša Komplet Peperko


12. 8. – 16. 8. 2024
Na trgu modro sije
Likovni salon, 9.00 – 12.00


V Likovnem salonu si bomo ogledali razstavo Modri sij, ki prikazuje, kako lahko skozi umetnost govorimo o duševnih stiskah. Po ogledu razstave in pogovoru bomo iz najrazličnejših materialov ustvarjali instalacije in skulpture, s katerimi bomo poudarili pomembnost medsebojne povezanosti. Delali bomo v skupini, se spoznavali in skozi igro ter različne vaje odkrivali ustvarjalne poti do svojih likovnih izdelkov. Nastala dela bomo razstavili na trgu pred Likovnim salonom.
Mentorica: Maja Hodošček


19. 8.–23. 8. 2024
Počitniška kapsula
Galerija sodobne umetnosti, 9.00 – 12.00


Ob ogledu razstave Modri sij v Likovnem salonu bomo raziskovali medsebojne odnose. Na začetku se vsi ne bomo poznali, znašli pa se bomo v skupini, ki ima na videz le en skupen cilj – ustvarjanje. Razmišljali bomo, kako se počutimo kot udeleženci skupine, kako se lahko povežemo z neznanimi in kako z znanimi osebami. Vsak dan se bo naša interakcija spreminjala, z njo pa tudi vsebina našega stripa, ki bo dnevno beležil te spremembe. Kot dnevnik bo sledil našim opažanjem in počutju. Preizkusili se bomo tako v klasičnem likovnem kot v digitalnem ustvarjanju. Na koncubomo izdelke razstavili na ogled.
Mentorica: Damjana Brumec


Informacije in prijava:


Prijava preko Google obrazca,ali preko elektronskega naslova csu@celje.si.


V sporočilu navedite izbran termin, ime in priimek ter starost otroka in vaš kontakt.


Za izvedbo delavnice mora biti prijavljenih najmanj 5 otrok. Število mest na delavnici je omejeno.

Ključne besede:

delavnice za otroke

Informacije

Naslov:

Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje

Telefon:

+386 3 42 65 156

E-pošta:

centersodobnihumetnosti@c...

Spletna stran:

http://www.csu.si

Odpiralni čas

Torek

11:00 - 18:00

Sreda

11:00 - 18:00

Četrtek

11:00 - 18:00

Petek

11:00 - 18:00

Sobota

10:00 - 13:00

Nedelja

14:00 - 18:00

Vstopnina

Odrasli

3 EUR

Otroci

Brezplačno

Upokojenci

1 EUR

Učenci

1 EUR

Študenti

1 EUR