SI

/

EN

Stalna razstava MSFI

Slovenska kinoteka

Stalna razstava

Razstava je zasnovana po sodobnih muzeoloških načelih in obiskovalcem z raznovrstnim muzejskim gradivom predstavlja stvaritve domačih igralcev in igralk, proces nastajanja filmskih vlog, jih seznanja z igralci in igralkami, ki so se zapisali v zgodovino slovenskega filma. Razstava je bogata z video gradivom, obiskovalcem pa je na voljo tudi multimedijska interaktivna miza, v kateri bodo našli biografije, filmografije, fotografije, … znanih in manj znanih domačih filmskih igralcev.

Razstava se razprostira čez pritličje in nadstropje. V pritličju se obiskovalec seznani s postopkom nastajanja filmskega lika,  v nadstropju pa spozna »vloge« igralcev po končanem snemanju. Tukaj so nameščene tudi vitrine z zasloni, na katerih si obiskovalci po izbiri lahko ogledajo žive pripovedi igralcev in filmskih ustvarjalcev.

Razstava je zasnovana tako, da si obiskovalci s pomočjo digitalne tehnologije lahko sami, po lastni izbiri, potešijo radovednost in obogatijo znanje o slovenskih filmskih igralcih in njihovih filmih.

Informacije

Naslov:

Miklošičeva cesta 28, 1000 Ljubljana

Telefon:

+386 1 43 42 505

Telefaks:

+386 1 43 42 516

E-pošta:

kinoteka@kinoteka.si

Odpiralni čas

Ni podatka

Vstopnina

Ni podatka