SI

/

EN

Galerija DLUL

Leto 2014 se bo v zgodovino DLUL zapisalo z velikimi črkami, saj je ob svojem štiridesetletnem jubileju pridobilo nove razstavne prostore v samem centru Ljubljane na Bregu 22.

Galerija DLUL je sredi junija postala prvi razstavni prostor in hkrati nov sedež Društva likovnih umetnikov Ljubljana, odprt za umetnost in druženje. Prvo razstavo smo postavili v začetku julija 2014, septembra pa smo z županom mesta Ljubljane Zoranom Jankovićem uradno odprli nove prostore. Galerijski prostor v izmeri 96 m2 je razdeljen na dva dela; manjši predprostor z obokanim opečnatim stropom, ter večji del s tremi nišami ter dvema okenskima odprtinama.

Veseli nas, da lahko našim članom ponudimo prostor, ki omogoča postavitve kvalitetnih samostojnih in skupinskih razstav slovenskih avtorjev, ter razstave in projekte v okviru mednarodnega sodelovanja. Ker želimo Galerijo DLUL narediti še bolj opazno bomo v prihodnje likovne delavnice in prodajo umetniških del preselili na Breg.

Naš cilj je tudi sodelovanje s sorodnimi inštitucijami in zavodi, saj želimo da galerija zaživi in postane središče dogajanja različnih sodobnih kulturno-umetniških praks.

Informacije

Naslov:

Breg 22, 1000 Ljubljana

Telefon:

+386 1 4349465

E-pošta:

info@dlul-drustvo.si

Odpiralni čas

Ni podatka

Vstopnina

Ni podatka

Druge enote muzeja