SI

/

EN

Ljubljanski grad

Sredi mestnega vrveža, vendar ravno prav odmaknjena od njega, kakor na piedestalu stoji mogočna srednjeveška trdnjava. S svojega privilegiranega položaja obiskovalcu ponuja osupljive razglede po okolici, pa tudi sprehod po preteklosti in odmik od naglice, ki vlada vsakdanjiku pod njo.

Konec decembra 2010, na začetku drugega mandata župana Zorana Jankovića, je Mestna občina Ljubljana ustanovila samostojni Javni zavod Ljubljanski grad.

Zavod organizira in izvaja kulturne, umetniške, turistične in druge prireditve z namenom oblikovanja celovite kulturne in turistične ponudbe. Tu se prepletajo vsebine s področja ohranjanja kulturne dediščine in vrhunske sodobne umetnosti slovenskih in tujih avtorjev. V okviru programov za otroke, mladino in odrasle izvaja pedagoško andragoške vsebine, ki so v povezavi z gradom, njegovo zgodovino in okolico. Ljubljanski grad ohranja in promovira materialno in nematerialno dediščino Ljubljanskega gradu. Kot stalne muzejske postavitve delujejo Virtualni grad, Kaznilnica, Slovenska zgodovina, Lutkovni muzej in iLjubljana.

Zavod načrtuje, oblikuje in trži celovito turistično ponudbo na območju Ljubljanskega gradu in grajskega griča. V okviru turistično informacijskega centra zavod informira obiskovalce o vseh dogodkih na tem območju. Ljubljanski grad upravlja s tirno vzpenjačo in na ta način povezuje mestno jedro z grajskim hribom. Zavod programsko povezuje javne kulturne zavode, turistična društva ter druge izvajalce kulturnih in turističnih prireditev, ki so v javnem interesu.

Ključne besede:

#ljubljanacastle

#ljubljanskigrad

#ljubljana

#slovenia

Informacije

Naslov:

Grajska planota 1, Ljubljana Ljubljana

Telefon:

+386 1 306 42 30

E-pošta:

info@ljubljanskigrad.si

Odpiralni čas

Ni podatka

Vstopnina

Ni podatka