SI

/

EN

Anin dvor

Podoživite zgodovino, občutite tradicijo in spoznajte osrednje atrakcije Rogaške Slatine!

S sprehodom skozi tematsko obarvane muzejske zbirke se obiskovalec lahko v »Steklarski zbirki« seznani z vsemi fazami nastajanja kristalnega stekla. Na papir ujet nekoč in danes goste vodi skozi spomine po »Grafični zbirki« švicarskega mecena Kurta Müllerja.

Poseben pečat z bogato vsebino predstavlja »Domoznanska zbirka« lokalnega ustvarjalca in zbiratelja, znanega tudi pod imenom Nani Poljanec. Tukaj boste spoznali zgodovino razvoja Rogaške Slatine in okusili pridih svetovljanstva skozi »zbirko podpisov« slavnih oseb iz vsega sveta, ki so vsaka na svoj način zaznamovale zgodovino.

Biser njegove zbirateljske strasti pa je zagotovo ENA NAJVEČJIH ZASEBNIH ZBIRK O DINASTIJI KARAĐORĐEVIČ NA SVETU – KRALJEVA ZBIRKA. Tukaj obiskovalec stopa po sledeh časa Kraljevine SHS in Kraljevine Jugoslavije. Med eksponati je razstavljenih veliko redkosti in originalnih unikatov, ki jih kje drugje zagotovo ni moč videti. Med njimi najdete pisma jugoslovanskih kraljev in ostalih pomembnežev tega obdobja, izvrstne lepo ohranjene portrete članov družine, njihove osebne predmete, redke fotografije, dokumente in skice, manšetne gumbe kralja Petra II. in denar tistega obdobja, vina iz kraljevske kleti na Oplencu, zbirko znamk in časopisja ter še mnogo drugih izjemnosti.

Pot v nadstropje vodi v »parkovno zbirko«, kjer lahko občudujete avtohtone drevesne vrste iz parkovnih površin Rogaške Slatine. Poslednja »Vodna zbirka« pa je posvečena ključnemu elementu zgodovinskega razvoja Rogaške Slatine – vodi.

Ob vstopu v Anin dvor vas bo očarala osrednja prireditvena dvorana, katere razkošna okrasitev s kristali očara in pove zgodbo o steklu in vodi, ki sta se  z roko v roki podala na pot uspeha in izoblikovala Rogaško Slatino. Dvorana je namenjena raznovrstnim dogodkom, tako glasbenim in plesnim kot za poslovna srečanja ter celo posebne priložnosti, kot so poroke in slavnostni sprejemi.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in novega image filma o Aninem dvoru.

Informacije

Naslov:

Cvetlični hrib 1a, 3250 Rogaška Slatina

Telefon:

+386 3 620 26 51

Telefaks:

+386 3 620 26 52

E-pošta:

anin.dvor@turizem-rogaska.si

Odpiralni čas

Torek

09:00 - 17:00

Sreda

09:00 - 17:00

Četrtek

09:00 - 17:00

Petek

09:00 - 17:00

Sobota

09:00 - 17:00

Nedelja

09:00 - 17:00

Vstopnina

Odrasli

5

Otroci

3,5

Študenti

3,5

Upokojenci

3,5

Skupine

4

Družine

10

Invalidi

Brezplačno

Majhni otroci

Brezplačno

Muzej ponuja

Možnost najema