SI

/

EN

SCCA, Zavod za sodobno umetnost - Ljubljana

SCCA-Ljubljana, ustanovljen leta 2000 (naslednik Sorosovega centra za sodobne umetnosti-Ljubljana, ki je v Sloveniji deloval v letih 1993-1999), je neprofitna produkcijska, raziskovalna in izobraževalna organizacija s servisno platformo, dostopno javnosti.
SCCA-Ljubljana producira, spodbuja in posreduje inovativne umetniške in interpretativne prakse ter jih mednarodno povezuje. Ustvarjalce in uporabnike sodobne umetnosti (umetnike, kustose, teoretike, kritike, javnosti) opremlja z znanji, orodji in spretnostmi za emancipirano in reflektirano delovanje v svetu umetnosti.

Članstvo:
Asociacija (društvo NVO in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture), CAE (Culture Action Europe), ALF (Anna Lindh Foundation), IKT (International Association of Curators of Contemporary Art), InSEEcp (Informal SEE Network of Cultural Portals), On-the-Move (informacijska mreža za mobilnost v kulturi), Kulturna četrt Tabor (društvo organizacij ljubljanske soseske Tabor)

Projektna soba SCCA
Knjižnica, mediateka, produkcijski in predstavitveni prostor za umetniške dogodke, razstave, raziskave in šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti.

Knjižnica + mediateka Postaje DIVA
http://www.scca-ljubljana.si/knjiznica.htm
Strokovna literatura o sodobni umetnosti in teoriji, zlasti o kuratorskih praksah, videu in novih medijih ter zbirka katalogov iz srednje in vzhodne Evrope in Azije; študijski arhiv s čez tisoč enot video del umetnikov in umetnic iz slovenskega in mednarodnega prostora, dokumenti dogodkov, TV oddaje in produkcija evropskih medijskih arhivov.

Razstave + raziskave  
Konceptualna in kontekstualna praksa ter predstavitve umetniške, teoretske, arhivske, raziskovalne in izobraževalne produkcije SCCA, ki reflektirajo in analizirajo aktualne pojave v kulturi, družbi in umetnosti. Na primer, razstave in dogodki iz serij Studio 6 in Brez žebljev in podstavkov producirajo projekte in predstavljajo avtorje, spodbujajo akcije in diskusije in vzpostavljajo sodelovanja.

Informacije

Naslov:

Metelkova 6, 1000 Ljubljana

Telefon:

+386 (0)1 431 83 85

Telefaks:

+386 (0)1 430 06 29

E-pošta:

info@scca-ljubljana.si

Odpiralni čas

Ni podatka

Vstopnina

Ni podatka