SI

/

EN

Galerija Vžigalica, Muzej in galerije mesta Ljubljane

Od ustanovitve sredi leta 2007 se je Galerija Vžigalica izoblikovala kot prizorišče raznovrstnih projektov s področja sodobnih likovnih, avdio-vizualnih, performativnih in drugih umetniških praks. Sodelovanje z nevladnimi in drugimi organizacijami s področja kulture se je doslej izkazalo kot obojestransko plodno in perspektivno.

Galerija Vžigalica je v tem času gostila raznovrstne razstave, ki so bodisi del večjih projektov ali festivalov bodisi predstavitve tako velikih imen svetovne umetnosti kot mladih, tudi rezidenčnih umetnikov, na drugi strani pa domače in mednarodne projekte, katerih produkcija je bila posebej prilagojena prizorišču galerije.

Galerija Vžigalica ohranja svoj osnovni vsebinski kontekst manjšega, a izjemno fleksibilnega razstavišča v središču Ljubljane, ki želi še naprej vzpodbujati raznolike odzive kulture in umetnosti na pojem urbane kulture in prispevati k definiranju tega pojava.

Z javnim pozivom za pripravo projektov želimo vzpodbuditi odziv nevladnega sektorja, umetnikov in drugih organizacij, ki se odzivajo na fenomene v prostoru urbane kulture, v katerem živimo, in jih umestiti v širši kontekst sodobne kulture in umetnosti. Širši kontekst pomeni tako razširjen pogled v geografskem smislu, torej razgledanost v makrokozmosu mednarodne produkcije in kulture sodobne družbe nasploh; kot tudi širino pogleda v načinu obravnavanja  likovne stvaritve, instalacije, avdio-vizualnega objekta, performativne prakse, do katere umetnik ali kurator zavzema svoje kritično stališče.

Informacije

Naslov:

Trg francoske revolucije 7, 1000 Ljubljana

Telefon:

+386 1 24 12 500

E-pošta:

info@mgml.si

Odpiralni čas

Torek

10:00 - 18:00

Sreda

10:00 - 18:00

Četrtek

10:00 - 18:00

Petek

10:00 - 18:00

Sobota

10:00 - 18:00

Nedelja

10:00 - 18:00

Vstopnina

Vsi

Brezplačno