SI

/

EN

Bobri v SLOGI – RazGIBane pravljice – japonske pravljice, predstava z delavnico

Slovenian Theatre Institute

Event / 03.02.2019, 10:00 - 11:30

Tudi letos se pridružujemo festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

RazGIBane pravljice

predstave z delavnico, 90′, 4+ let.

Ogledali si bomo japonske pravljice in nato bomo sami preizkusili, kako lahko z gibi oživimo pravljične like, kako z našimi telesi ustvarimo napetost, presenečenje, spopad in druge situacije ter kako glasba in zvočni efekti vplivajo na naše ustvarjanje. Predstavo in delavnico bodo izvedli člani japonske skupine Maki-Fun v sodelovanju s slovenskimi ustvarjalci. Dogodek smo pripravili v sodelovanju z Japonsko fundacijo.

Vstop prost do zapolnitve prostih mest. Obvezne prijave na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

 

Japonske pravljice

Maki-Fun

Nastopajoči:
Sayuri Fujii, Izumi Mizuki, Shunsuke Noguchi ter
Natsuko Kojima (na tradicionalnem japonskem glasbilu Koto)

Prevod:
Domen Kavčič

Breskovček (v originalu: Momotaro)

Nekoč sta v majhni vasi živela dedek in babica. Nekega dne, ko je šel dedek kot običajno v gozd po dračje, babica pa k reki prat perilo, je mimo babice po reki priplavala ogromna breskev. Babica je težko in veliko breskev prinesla domov, in ko sta jo hotela z dedkom razrezati in pojesti, se je ta razprla in v njej je zavekal dojenček. In ker sta si dedek in babica od nekdaj želela otrok, sta sklenila fantka vzeti za svojega. Ker se je rodil v breskvi, sta ga poimenovala Breskovček. Breskovček je kot bi mignil iz fantka zrasel v močnega fanta. Živeli so skromno, a srečno. A v tistem času so vas začeli napadati strašni demoni – rogatci. Divjali so po vasi, ropali, ugrabljali otroke in sejali gorje med vaščane. In Breskovček se je odločil, da se odpravi na otok Rogatcev in se sooči z njimi.

Dedek cvetocvetek (v originalu: Hanasaka jiisan)

Nekoč je v neki vasi sredi gora živel prijazen dedek. Nekega dne, ko je obdeloval vrtiček pred svojo hišo, je na sosedovem vrtu zagledal psa, ki ga je sosed, neprijazen dedek, ošteval in podil s svojega vrta. Prestrašen psiček se je zatekel k prijaznemu dedku in ta ga je toplo sprejel. Kužek se je na dedka navezal in tudi dedek je kužka vzljubil. Kužek je hitro zrasel in od jutra do večera je pomagal dedku pri delu. Nekega dne je z laježem dedka zvabil v gore, na natančno določen kraj, kjer je nakazal, naj dedek koplje. Dedek je kopal in kmalu je imel kaj za videti…

 

Lepo vabljeni!

Information

Address:

Mestni trg 17, 1000 Ljubljana

Phone:

+386 1 241 58 00

E-mail:

slogi@slogi.si

Opening hours

Monday

09:00 - 17:00

Tuesday

09:00 - 17:00

Wednesday

09:00 - 17:00

Thursday

09:00 - 17:00

Friday

09:00 - 17:00

Saturday

10:00 - 17:00

Admission

No information